FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Članovi Predsjedništva istarskog LS-a prešli u HNS-Liberalne demokrate

PULA,30. siječnja 2006.(Hina) - Članovi Predsjedništva istarskeLiberalne stranke (LS) potpisali su danas u Puli pristupnicu za ulazaku Hrvatsku narodnu stranku-Liberalne demokrate.
PULA,30. siječnja 2006.(Hina) - Članovi Predsjedništva istarske Liberalne stranke (LS) potpisali su danas u Puli pristupnicu za ulazak u Hrvatsku narodnu stranku-Liberalne demokrate.

Obrazlažući jednoglasnu odluku Predsjedništva, dosadašnji predsjednik istarskog LS-a Mauro Ivančić naglasio je kako oni nisu mogli prihvatiti prevladavajuću opciju u državi da se LS ujedini s HSLS-om zbog toga što je, po njegovim riječima, "LS nastao kao otpor ideji potpore HSLS-a najradikalnijoj HDZ-ovoj struji".

Po njegovim riječima, HSLS je danas desnija opcija od HDZ-a i premijera Sanadera koji je preuzeo ulogu reformatora HDZ-a. Ivančić je također podsjetio da se osnovna ideja liberalizma vezuje uz političku ostavštinu Vlade Gotovca pa im stoga HNS-Liberalni demokrati predstavlja jedinu liberalnu opciju u Hrvatskoj.

"HNS-Liberalni demokrati proeuropska je stranka temeljena na vrijednostima europske demokracije te predstavlja pozitivnu alternativu političkom stanju u Hrvatskoj" , napomenuo je Mauro Ivančić.

Predsjednica HNS-Liberalnih demokrata Vesna Pusić, koja je bila nazočna današnjem potpisivanju, izrazila je zadovoljstvo što je njezina stranka sada intelektualno i brojčano pojačala redove najavljujući kako će idućih tjedana doći do prelazaka više LS-ovih podružnica iz cijele Hrvatske.

"To je jedan od rijetkih slučajeva kada se prelazi u stranku koja nije na vlasti kako bi joj se pomoglo da dođe na vlast" , istaknula je Pusić. Dodala je kako Hrvatska polako politički sazrijeva i od nekadašnjih devedeset političkih stranaka danas u hrvatskom parlamentu ima tri do pet parlamentarnih stranaka uz regionalne što je, smatra ona, "rezultat pluralističkih stečevina".

Pusić je, komentirajući Sanaderovu izjavu da će HDZ dok je Ivica Račan na čelu SDP-a, još dugo i mirno vladati, rekla da su Sanader i Račan ušli su u neku vrstu momačkog nadmetanja i dvoboja, što je, smatra ona, "u politici razumljivo, ali nije realno".

"Niti će Sanader sam sastavljati vladu, a niti Račan. Možda će upravo HNS u budućoj vladi imati premijera budući da je naš naglasak na gospodarskom projektu Hrvatske", zaključila je Vesna Pusić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙