FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: Kosor ne može prozivati policiju

RIJEKA, 11. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednik IDS-a Damir Kajinocijenio je danas u Rijeci, osvrćući se na slučaj upada policije uured HVIDRA-e u Zagrebu, da potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor nemože prozivati policiju sve dok ona djeluje sukladno odlukamanadležnog Sudskog vijeća.
RIJEKA, 11. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin ocijenio je danas u Rijeci, osvrćući se na slučaj upada policije u ured HVIDRA-e u Zagrebu, da potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor ne može prozivati policiju sve dok ona djeluje sukladno odlukama nadležnog Sudskog vijeća.

Međutim, hrvatska javnost ima pravo znati sve o svjedočenju predsjednika Republike Stjepana Mesića u slučaju Blaškić na Haškom sudu, rekao je Kajin na konferenciji za novinare.

Zbog toga, kazao je Kajin, ne smije stradati nitko, pa ni Domagoj Margetić, istaknuvši da se s njim ne slaže ni u čemu.

Hrvatska policija treba djelovati u skladu s međunarodnim standardima, a stanje u kojemu policija ne bi djelovala po nalogu suda, bio bi sumrak pravne države, istaknuo je Kajin.

Prijedloge predsjednice HNS-a Vesne Pusić o promjeni Ustava zbog slučajeva prelazaka vijećnika u druge stranke i time izazivanja krize lokalne vlasti, Kajin je ocijenio štetnima. Naveo je da umjesto partitokracije i vraćanja na delegatski sustav, treba izabrati demokraciju i parlamentarizam, pa i po cijenu promjene vlasti u nekim jedinicama lokalne samouprave.

Kajin smatra da su krize lokalnih samouprava, poput onih u Sisku i Požegi, rezultat nemorala, stranačkih prebjega i "nemoralnih koalicija", istaknuvši kao primjer koalicije u Velikoj Gorici, Labinu i općini Karojbi te, kako je rekao, "nemoralnog Izbornog zakona iz 2001." koji su, po njemu, SDP i HSLS pisali za sebe, a ne za normalno djelovanje lokalne samouprave.

Govoreći o slučaju Jadrolinije, Kajin je rekao da će o privatizaciji te tvrtke, kao i o raspisivanju koncesija za pomorske linije, vjerojatno odlučivati buduća, a ne ova vlada.

Namještanje koncesija određenim grupacijama ili osobama bit će nemoguće zbog velikog interesa države i otočana, rekao je, istaknuvši IDS-ovo stajalište da Agencija za obalni linijski promet treba biti u Rijeci, a ne u Splitu.

Kajin je rekao da Jadroliniju ne treba privatizirati ni sada, ni za pet godina, ali da će se to morati napraviti zbog obveze povrata duga umirovljenicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙