FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bijes muslimana zbog karikatura dijeli i veliki rabin Francuske

PARIZ, 2. veljače 2006. (Hina/AFP) - Velik rabin Francuske JosephSitruk izjavio je u četvrtak da dijeli bijes muslimana nakon što jenekoliko europskih listova objavilo karikature proroka Muhameda.
PARIZ, 2. veljače 2006. (Hina/AFP) - Velik rabin Francuske Joseph Sitruk izjavio je u četvrtak da dijeli bijes muslimana nakon što je nekoliko europskih listova objavilo karikature proroka Muhameda.

"Dijelim njihov bijes i smatram da su te karikature neumjesne", rekao je veliki rabin nakon razgovora s francuskim premijerom Dominique de Villepinom.

On je podsjetio da je upravo on bio prvi vjerski šef koji je reagirao kada se pojavio film Martina Scorsesea koji je o Isusu govori uvredljivo za kršćanske vjernike.

Na isti sam se način pobunio protiv govora usmjerenih protiv Kurana tijekom polemika o Sotonskim stihovima Salmana Rushdiea.

"Ništa se ne postiže vrijeđanjem religija, ponižavanjam i crtanjem karikatura. Mislim da se radi o nedostatku intelektualnog poštenja i poštovanja", dodao je.

On drži da se pravo na satiru "ukida čim se ona pretvori u provokaciju ili prezir prema drugome". "Ne radi se o bezgraničnom pravu", ocijenio je veliki rabin Frncuske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙