FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stimulatori mišićnog tonusa lica ne mogu zamijeniti face lifting

NEW YORK , 2. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Električne sprave kojebi trebale poslužiti poboljšanju mišićnog tonusa i zamijenitioperacije face liftinga, nisu djelotvorne, ustanovili su znanstvenicikoji su provjerili svoju tvrdnju na dva takva proizvoda.
NEW YORK , 2. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Električne sprave koje bi trebale poslužiti poboljšanju mišićnog tonusa i zamijeniti operacije face liftinga, nisu djelotvorne, ustanovili su znanstvenici koji su provjerili svoju tvrdnju na dva takva proizvoda.

Rezultate koji se postižu stimulatorima mišića i tkiva lica proizvođači najčešće reklamiraju kao neku vrstu aparata za face lifting bez operativnog zahvata. No, dr. Sam Most sa Sveučilišta Washington u Seattleu tvrdi da nema nikakvog biološkog uporišta u toj tvrdnji.

Naime, spomenuti stimulatori ne moraju se pokazati učinkovitima prije njihova puštanja u prodaju. Nakon istraživanja što ih je proveo na dva takva proizvoda dr. Most je ustanovio da je njihovo korištenje čisto bacanje novca.

U istraživanje je bilo uključeno 10 odraslih osoba koje su bile podvrgnute tretmanima dvama stimulatorima tkiva i mišića lica. Dvojici plastičnih kirurga, koji nisu obaviješteni o kakvim je aktivnostima riječ, pokazane su fotografije prije i nakon tretmana spomenutim aparatima. Oni su ustvrdili da nakon četveromjesečnog korištenja aparata nisu postignute značajnije promjene na licima dobrovoljaca koji su sudjelovali u istraživanju. S tim su se zaključkom složili i svi dobrovoljci koji su sudjelovali u istraživanju.

O rezultatima istraživanja znanstvenici su izvijestili u časopisu Archives of Facial Plastic Surgery, napominjući da je kod nekih pacijenata u prvi trenutak moguć placebo efekt, a nakon nekog vremena kada se bolje pogledaju u ogledalo shvaćaju da je nastalo poboljšanje gotovo u potpunosti izostalo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙