FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Isplata mirovina počinje u utorak, 10. siječnja

ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - U utorak, 10. siječnja, počinjeisplata mirovina za prosinac korisnicima računa otvorenih u poslovnimbankama, priopćeno je danas iz Hrvatskog zavoda za mirovinskoosiguranje (HZMO).
ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - U utorak, 10. siječnja, počinje isplata mirovina za prosinac korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, priopćeno je danas iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).

U studenom je mirovinu primilo 1.078.283 korisnika, za što je ukupno isplaćeno 2,3 milijarde kuna. Prosječna mirovina iznosila je 1.851 kunu.

Umirovljenici će umjesto stare obavijesti o mirovini, koja im stiže na kućnu adresu, od siječnja dobivati novu tiskanicu Obavijesti o mirovinskim primanjima.

Na prednjoj strani Obavijesti bit će prikazane vrste te svote mirovinskih primanja i obustava, a na poleđini će se nalaziti pojašnjenja i druge informacije.

Nova tiskanica Obavijesti koristit će umirovljenicima za ostvarivanje drugih prava koja nisu iz mirovinskog osiguranja.

HZMO ističe da novu tiskanicu neće dobiti umirovljenici koje o njihovim mirovinskim primanjima obavještava poslovna banka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙