FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: besplatan prijevoz za pet tisuća umirovljenika

ŠIBENIK, 4. siječnja 2006. (Hina) - Oko pet tisuća šibenskihumirovljenika, čija je mirovina manja od 1826 kuna ili su stariji od65 godina, od idućeg će tjedna imati pravo na besplatan gradskiautobusni prijevoz, rekao je na tiskovnoj konferenciji predsjednikGradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) MirkoRadak.
ŠIBENIK, 4. siječnja 2006. (Hina) - Oko pet tisuća šibenskih umirovljenika, čija je mirovina manja od 1826 kuna ili su stariji od 65 godina, od idućeg će tjedna imati pravo na besplatan gradski autobusni prijevoz, rekao je na tiskovnoj konferenciji predsjednik Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Mirko Radak.

Radak je napomenuo da bi do kraja ovoga i početkom idućega tjedna trebali biti dovršeni popisi umirovljenika koji će koristiti to pravo na autobusnim linijama u Šibeniku, uključujući i prigradska naselja Brodaricu, Podsolarsko, Zablaće i Ražine.

"Uvjet besplatnog prijevoza je članstvo u Udruzi umirovljenika. Lani je to pravo koristilo oko tisuću šibenskih umirovljenika, a ove se godine očekuje znatno veći broj korisnika, s obzirom na to da se procjenjuje da uvjete za besplatnu vožnju u javnom gradskom prijevozu ima njih pet tisuća. Poput umirovljenika u Zagrebu i Rijeci, gradovima koji imaju znatno veće gradske proračune, umirovljenici u Šibeniku vozit će se potpuno besplatno. Za tu namjenu u proračunu je osigurano 1,5 milijuna kuna", rekao je Radak.

Besplatan prijevoz, kao i druge pogodnosti za šibenske umirovljenike, HSU je dogovorio u poslijeizbornom koalicijskom sporazumu s vladajućim HDZ-om.

"U ovoj ćemo godini učiniti sve da pomoć dobiju nemoćni umirovljenici izvan Šibenika, posebno oni koji žive na području Skradina, Drniša i Knina, u udaljenim selima. Na otocima šibenskog arhipelaga starije osobe već dobivaju svu potrebnu pomoć, a posebnim brodom umirovljenicima se uredno dostavljaju namirnice i druge potrepštine. Ove zime na otoke je tako isporučeno i 220 prostornih metara drva za ogrjev", rekao je predsjednik šibenskog HSU-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙