FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosumi: Sastanak izaslanstava na pregovorima u Beču oko 20 . veljače

PRIŠTINA,1. veljače 2006.(Hina) - Sastanak izaslanstava Prištine iBeograda, koji se trebao održati 25. siječnja u Beču ali je odgođenzbog smrti kosovskog predsjednika Ibrahima Rugove, mogao bi se održatioko 20. veljače, izjavio je u srijedu kosovski premijer Bajram Kosuminakon susreta pregovaračke ekipe Kosova sa zamjenikom glavnogpregovarača UN-a za budući status Kosova Albertom Rohanom.
PRIŠTINA,1. veljače 2006.(Hina) - Sastanak izaslanstava Prištine i Beograda, koji se trebao održati 25. siječnja u Beču ali je odgođen zbog smrti kosovskog predsjednika Ibrahima Rugove, mogao bi se održati oko 20. veljače, izjavio je u srijedu kosovski premijer Bajram Kosumi nakon susreta pregovaračke ekipe Kosova sa zamjenikom glavnog pregovarača UN-a za budući status Kosova Albertom Rohanom.

Kosumi je rekao kako će Priština biti spremna za pregovore o statusu, dodajući da očekuje da će i formalno biti usvojen dokument o decentralizaciji i dano ovlaštenje pregovaračima koji će otputovati u Beč.

Austrijski diplomat Albert Rohan izrazio je u srijedu uvjerenje da će kosovsko izaslanstvo biti spremno za pregovore i da će ubrzo biti određen točan datum njihova održavanja. Rohan je ocijenio da su jučerašnja stajališta Kontaktne skupine u Londonu vrlo značajna za konačni rezultat razgovora o statusu Kosova. Također je rekao da dokument kosovske strane o decentralizaciji predstavlja dobru osnovu za pregovore.

Prema riječima neimenovanog višeg britanskog dužnosnika, diplomati koji su raspravljali o političkom rješenju za Kosovo postavili su rok za donošenje rezolucije zatraživši dogovor do kraja godine.

Član kosovske pregovaračke ekipe, predsjednik Demokratske partije Kosova Hashim Thaqi izjavio je da Priština na današnjem sastanku potvrdila da je jedinstvena u svojoj politici vezanoj uz rješenje političkog statusa tijekom 2006. godine.

Zamjenik glavnog pregovarača UN-a za status Kosova, Albert Rohan, razgovarao je tijekom trodnevnog boravka na Kosovu s civilnim upraviteljem UN-a Sorenom Jessenom-Petersenom, kandidatom za predsjednika Kosova Fatmirom Sejdiuom, predsjednikom Reformističke stranke Ora, Vetonom Surroiem i političkim predstavnicima kosovskih Srba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙