FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnik EU u pregovorima o statusu Kosova u Prištini

PRIŠTINA,18. siječnja 2006.(Hina) - Provedba decentralizacije naKosovu bila je središnja tema razgovora posebnog izaslanika Europskeunije u pregovorima o statusu Kosova, austrijskog diplomata StephanaLehnea s kosovskim dužnosnicima, s čelnicima nekih oporbenihpolitičkih stranaka kao i s predstavnicima kosovskih Srba.
PRIŠTINA,18. siječnja 2006.(Hina) - Provedba decentralizacije na Kosovu bila je središnja tema razgovora posebnog izaslanika Europske unije u pregovorima o statusu Kosova, austrijskog diplomata Stephana Lehnea s kosovskim dužnosnicima, s čelnicima nekih oporbenih političkih stranaka kao i s predstavnicima kosovskih Srba.

U odvojenim razgovorima, Lehne je od svih sugovornika zatražio da se nastavi s procesom ispunjenja međunarodnih standarda u stvaranju demokratskog i multietničkog društva.

Lehne je kazao da albanska strana i kosovske institucije trebaju svim zajednicama na Kosovu pružiti jamstva za sigurnu i mirnu budućnost.

Stephan Lehne je istaknuo važnost susreta predstavnika Prištine i Beograda 25. ovoga mjeseca u Beču gdje će se razgovarati o pitanju decentralizacije na Kosovu što je, kako je rekao, i najvažniji dio pregovaračkog procesa.

Komentirajući dijametralno suprotna stajališta Prištine i Beograda o decentralizaciji, Lehne je rekao da ne očekuje da će se ona na samom početku razgovora uskladiti, ali da će se tijekom razgovora svakako približiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙