FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovski pregovarači spremaju se za razgovore u Beču

PRIŠTINA,18. siječnja 2006 (Hina) - Jedan od članova kosovskogpregovaračkog tima, novinar i izdavač Veton Surroi, sastao se u utoraku Beču s glavnim pregovaračem UN-a za razgovore o statusu KosovaMarttijem Ahtisaarijem, a tijekom današnjeg dana Ahrisaari ćerazgovarati i s čelnikom vodeće oporbene Demokratske partije Kosova ičlanom pregovaračkog tima Hashimom Thaqijem, izjavio je u utoraknavečer civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen.
PRIŠTINA,18. siječnja 2006 (Hina) - Jedan od članova kosovskog pregovaračkog tima, novinar i izdavač Veton Surroi, sastao se u utorak u Beču s glavnim pregovaračem UN-a za razgovore o statusu Kosova Marttijem Ahtisaarijem, a tijekom današnjeg dana Ahrisaari će razgovarati i s čelnikom vodeće oporbene Demokratske partije Kosova i članom pregovaračkog tima Hashimom Thaqijem, izjavio je u utorak navečer civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen.

Petersen, koji se kasno sinoć vratio u Prištinu nakon susreta s članovima Kontaktne skupine, kazao je u izjavi za Televiziju Kosova kako Ahtisaari želi čuti jesu li su Kosovari dobro shvatili proces decentralizacije i provedbu standarda za Kosovo.

Civilni upravitelj UN-a izrazio je nadu da je kosovski pregovarački tim spreman za pregovore na sastanku o decentralizaciji 25. siječnja u Beču.

I posebni izaslanik Europske unije za razgovore o statusu Kosova, Stephane Lehne, koji je sinoć doputovao na Kosovo, izjavio je kako je ohrabren stajalištem kosovske strane.

Kosovska Vlada ocijenila je u utorak navečer kako na sastanku o decentralizaciji u Beču osnova za razgovore trebaju biti Osnovna načela za prenošenje ovlasti na lokalnoj razini, sukladno reformi lokalne uprave. Kako je priopćeno nakon sjednice vlade, o sudjelovanju na sastanku konačnu odluku će donijeti donijeti izaslanstvo Kosova za pregovore o statusu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙