FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosumi i Rossin podržavaju ideju o susretu Priština-Beograd u Beču

PRIŠTINA,15.siječnja.2006(H) - Kosovski premijer Bajram Kosumi podržaoje ideju glavnoga pregovarača UN-a za status Kosova, bivšeg finskogpredsjednika Marttija Ahtisaarija, da se prvi izravni susret izmeđučelnika Kosova i Srbije glede rješavanja statusa Kosova održi 25.siječnja u Beču.
PRIŠTINA,15.siječnja.2006(H) - Kosovski premijer Bajram Kosumi podržao je ideju glavnoga pregovarača UN-a za status Kosova, bivšeg finskog predsjednika Marttija Ahtisaarija, da se prvi izravni susret između čelnika Kosova i Srbije glede rješavanja statusa Kosova održi 25. siječnja u Beču.

Tu informaciju je Kosumijev kabinet objavio nakon premijerovog susreta s prvim zamjenikom civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu, Larryjem Rossinom.

Na taj način kosovski premijer postao je prvi član kosovskog pregovaračkog tima koji je prihvatio Artisaarijev prijedlog o mjestu i vremenu prvog susreta čelnika Kosova i Srbije o konačnom statusu Kosova.

Kosumi je u priopćenju iz njegova ureda kazao kako je stvaranje povjerenja kod građana ključno za proces kroz koji prolazi Kosovo.

"Građani trebaju znati podrobnije što se događa s procesom rješavanja konačnog statusa. To stvara povjerenje i upravo to činimo", rekao je Kosumi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙