FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Tek početkom veljače poznati kandidati za rektora

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Rok za prijavu kandidata vijećapodručja za rektora Sveučilišta u Zagrebu istječe sutra u ponoć dokada na adresu Sveučilišta u Zagrebu trebaju biti upućeni prijedlozi uzapečaćenim omotnicama koje sadrže i pisanu suglasnost kandidata.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Rok za prijavu kandidata vijeća područja za rektora Sveučilišta u Zagrebu istječe sutra u ponoć do kada na adresu Sveučilišta u Zagrebu trebaju biti upućeni prijedlozi u zapečaćenim omotnicama koje sadrže i pisanu suglasnost kandidata.

Na zapečaćenim omotnicama treba biti naznaka - prijava za izbor rektora, a te će omotnice biti dostavljene predsjednicima šest Vijeća područja - umjetničkoga, tehničkoga, prirodoslovnoga, društveno-humanističkoga, biomedicinskoga i biotehničkoga, navodi se u Uputama za postupak izbora rektora.

Budući da su prijave u zapečaćenim omotnicama zasad se može samo nagađati o kandidatima koji će na mjestu rektora naslijediti Helenu Jasnu Mencer - prvu ženu izabranu za rektora zagrebačkoga Sveučilišta koje je najveće i u kontinuitetu nastave najstarije hrvatsko sveučilište.

Nakon što predsjednicima vijeća područja budu dostavljene omotnice održat će se sjednice vijeća područja.

Kako se doznaje, prvu sjednicu bi u ponedjeljak trebalo održati Vijeće biomedicinskoga područja. Na sjednicama vijeća područja tajnim će se glasovanjem utvrditi kandidat za rektora, a to će biti osoba koja će dobiti natpolovičnu većinu glasova prisutnih članova Vijeća.

Ako pak nakon prvoga kruga glasovanja ostane više od dva kandidata s jednakim brojem glasova među njima se provodi međuglasovanje, a u zadnjem se krugu bira između dva kandidata od kojih će biti izabran onaj koji dobije veći broj glasova prisutnih.

Predloženik za rektora određenoga Vijeća područja može biti bilo koji redoviti profesor ili profesorica Sveučilišta u Zagrebu.

Odluke o predloženicima predsjednici vijeća područja trebaju dostaviti u zapečaćenim omotnicama Izbornom povjerenstvu za izbor rektora do 31. siječnja.

Izborno će povjerenstvo pak na sjednici 3. veljače pregledati pristigle prijedloge i utvrditi koji od njih ispunjavaju Zakonom i Statutom Sveučilišta propisane uvjete, a do 7. veljače na web stranicama Sveučilišta i objaviti službenu listu predloženika te njihove programe rada i stručne životopise.

U skladu s Uputama za postupak izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu, prijedlog za izbor rektora može dati jedno ili više vijeća područja ili najmanje tri znanstveno-nastavne (fakulteti) ili umjetničko-nastavne sastavnice.

Znanstveno-nastavne i umjetničko-nastavne sastavnice Sveučilišta trebaju također do 31. siječnja dostaviti Izbornom povjerenstvu odluke o predloženicima u zapečaćenim omotnicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙