FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Film "Oprosti za kung-fu" 2. veljače u New Yorku

ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Film "Oprosti za kung fu" OgnjenaSviličića prikazat će se 2. veljače u newyorškoj kino dvorani TwoBoots Pioneer, u sklopu ciklusa suvremenoga hrvatskog filma, kojitraje od studenoga prošle do travnja ove godine.
ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Film "Oprosti za kung fu" Ognjena Sviličića prikazat će se 2. veljače u newyorškoj kino dvorani Two Boots Pioneer, u sklopu ciklusa suvremenoga hrvatskog filma, koji traje od studenoga prošle do travnja ove godine.

Neprofitna organizacija The Doors Art Foundation iz New Yorka, koja djeluje na promicanju hrvatske kulture i umjetnosti u SAD-u, organizira projekcije hrvatskog filma u tom kinu svakog prvog četvrtka u mjesecu.

Ciklus je u studenom otvorio film "Ta divna splitska noć" Arsena Ostojića, u prosincu je prikazan "Tu" Zrinka Ogreste, a u siječnju "Fine, mrtve djevojke" Dalibora Matanića.

Nakon Sviličićeva filma slijede "Svjedoci" Vinka Brešana i "Sretno dijete" Igora Mirkovića.

Filmovi se prikazuju u kinodvorani Two Boots Pioneer Theatre u East Villageu na Manhattanu, koja može primiti sto gledatelja. To je kino posvećeno nekomercijalnim filmovima, klasicima te nezavisnim i stranim filmovima.

Sviličićev film najavljuje se kao "satira o ksenofobiji". Film je nagrađivan na festivalima u Varšavi, u Francuskoj, u Dubrovniku i u Puli, a sudjelovao je i na Berlinskom filmskom festivalu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙