FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen program festivala dokumentarnog filma ZagrebDox

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Više od 120 filmova sudjelovat ćena drugome međunarodnom festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox, kojiće se održati od 19. do 26. veljače u nekoliko zagrebačkihkino-dvorana, najavljeno je danas na konferenciji za novinareorganizatora, produkcijske kuće Factum.
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Više od 120 filmova sudjelovat će na drugome međunarodnom festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox, koji će se održati od 19. do 26. veljače u nekoliko zagrebačkih kino-dvorana, najavljeno je danas na konferenciji za novinare organizatora, produkcijske kuće Factum.

Projekcijama u kinu "Central" dajemo podršku opstanku kinima, koja se pod navalom multipleks dvorana gase, kao što se ugasilo i kino "Jadran" u kojemu smo prikazivali prošle godine, rekla je izvršna producentica festivala Dana Budisavljević.

U "Tuškancu" će se prikazati filmovi iz konkurencije i posebni programi, konkurencija "Sporta i glazbe" bit će prikazana u kinu "Europa", a dio filmova reprizirat će se besplatno u KIC-u.

Kako su već sada autori iz regije prepoznali ZagrebDox kao najznačajniji regionalni dokumentarni festival, uz premijerne naslove, očekuje se dosad najjača regionalna konkurencija u kojoj je čak deset hrvatskih filmova, najavio je umjetnički direktor i izbornik ZagrebDoxa Nenad Puhovski.

Festival otvara film "Mad Hot Ballroom", priča o djeci iz predgrađa New Yorka koja se pripremaju za natjecanje u latinoameričkim plesovima. Organizatori izdvajaju i "Raw Youth", snimljen u produkciji Larsa Von Triera i napravljen po principima Dogme95.

Za glavnu festivalsku nagradu "Veliki pečat" natjecat će se filmovi u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji, a od ove godine natječu se i filmovi u konkurenciji "Sport i glazba". Ta natjecateljska kategorija imat će vlastiti žiri sastavljen od sportaša, glazbenika i filmaša, a predsjednica je Milka Babović.

Nagradu "mladog" žirija dobit će film autora do 30 godina. Svi filmovi u konkurenciji su za nagradu publike.

U posebnim programima festivala predstavit će se BBC-jev serijal dokumentaraca "Storyville", prikazat će se presjek radova nizozemskog dokumentarista Johana van der Keukena te autorska večer ovogodišnjeg predsjednika međunarodnog žirija Zorana Tadića.

Prateći svjetske trendove novih dokumentarističkih medija, ZagrebDox će predstaviti izbor iz najzanimljivijih svjetskih video blogova, koji su svojevrsni internetski video dnevnici.

Novina ovogodišnjeg festivala je i "pitching forum" za redatelje i producente, u sklopu kojeg će oni televizijskim urednicima predstaviti svoje filmove za moguću buduću suradnju.

Forumu prethodi radionica koju će voditi istaknuti svjetski profesionalci, a nakon njega će se održati okrugli stol "Položaj televizijskog dokumentarca u regiji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙