FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrađen 70-tisućiti gledatelj filma "Što je muškarac bez brkova"

ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - S večerašnjim projekcijama film"Što je muškarac bez brkova" Hrvoja Hribara dosegnut će brojku od 70tisuća gledatelja, u povodu čega je distributer "Blitz" danas uCinestaru nagradio jednu gledateljicu.
ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - S večerašnjim projekcijama film "Što je muškarac bez brkova" Hrvoja Hribara dosegnut će brojku od 70 tisuća gledatelja, u povodu čega je distributer "Blitz" danas u Cinestaru nagradio jednu gledateljicu.

Kupnjom karte za film studentica iz Splita Antonela Lekić postala je 70-tisućiti gledatelj toga filma, za što je nagrađena istoimenom knjigom Ante Tomića po kojoj je snimljen film, CD-om Tamare Obrovac s glazbom iz filma te majicom.

Ta se Hribarova komedija počela prikazivati 5. siječnja u Zagrebu, Samoboru i Dubrovniku, a u prvom vikendu prikazivanja (od 5. do 8. siječnja) pogledalo ga je 10.337 gledatelja. To je bilo najbolje kino otvaranje nekoga hrvatskog filma u zadnjih nekoliko godina.

U drugom tjednu (od 12. siječnja), kad se počeo prikazivati i u ostalim hrvatskim gradovima (osim u Rijeci, 20. siječnja), gledanost filma je porasla na 55,42 posto te je, s 18.227 gledatelja, od 12. do 15. siječnja postao najgledanijim filmom u hrvatskim kinima.

Do 18. siječnja Hribarov je film pogledalo 43.650 gledatelja, da bi se danas broj gledatelja popeo na 70.000.

Film prati Tatjanu (Zrinka Cvitešić), mladu i bogatu udovicu iz malog mjesta u Dalmatinskoj zagori, koja zavodi šarmantnog, poslovno nesposobnog župnika don Stipana (Leon Lučev).

"Što je muškarac bez brkova" osvojio je 2005. na 11. sarajevskom filmskom festivalu (SFF) "Srce Sarajeva" za najbolju glumicu (Zrinka Cvitešić) i nagradu publike na Zagreb Film Festivalu (ZFF), a na filmskim festivalima u Pusanu (Koreja) i Solunu (Grčka) odlično ga je primila publika, izvijestio je "Blitz".

Najgledaniji hrvatski film u zadnjih petnaestak godina je "Kako je počeo rat na mom otoku" Vinka Brešana koji je u kinima vidjelo oko 350.000 gledatelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙