FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jednom od četvorice napadača na hrvatske diplomate 40 dana zatvora

BEOGRAD,28. siječnja 2006.(Hina) - Gradski sudac za prekršaje uBeogradu osudio je u subotu, na osnovu Zakona o javnom redu i miru, na40 dana zatvora Aleksandra Boškovića (24), zbog napada na hrvatskediplomate u beogradskom naselju Senjak u srijedu navečer.
BEOGRAD,28. siječnja 2006.(Hina) - Gradski sudac za prekršaje u Beogradu osudio je u subotu, na osnovu Zakona o javnom redu i miru, na 40 dana zatvora Aleksandra Boškovića (24), zbog napada na hrvatske diplomate u beogradskom naselju Senjak u srijedu navečer.

Bošković je jedan od četvorice nasilnika koji su napali zamjenika hrvatskog veleposlanika u Beogradu Branimira Lončara i prvog tajnika hrvatskog Veleposlanstva Borisa Hercega. Napadnuti diplomati sjedili su u automobilu ispred zgrade čijeg su jednog stanara osiguravali osuđeni Bošković i Goran Piljagić (24), kojima su se pridružili dvojica njihovih prijatelja, Slobodan Dragutinović (25) i Zoran Guberinić.

Nakon što se hrvatskim diplomatima približio jedan od njih, Lončar je telefonom pozvao policiju. Tada su iz obližnjeg parkiranog automobila talijanskih registarskih oznaka izašle tri osobe od kojih je jedna pokušala otvoriti vrata na autu hrvatskih diplomata, a zatim je nogom razbila prozor na strani vozača, te Hercega više puta udarila šakom po licu.

Prema pisanju subotnjeg dnevnika "Blic", dvojica od četiri napadača na hrvatske diplomate u Beogradu radila su u osiguranju Mihajla Vojinovića, starog oko 30 godina, vlasnika tiskare i izdavača nekoliko knjiga o haškim optuženicima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙