FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI uputio prosvjednu notu SCG zbog napada na diplomate

ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska je Srbiji i Crnoj Gori učetvrtak predala prosvjednu notu zbog fizičkog napada na dvojicusvojih diplomata u srijedu navečer, priopćeno je iz Ministarstvavanjskih poslova i europskih integracija.
ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska je Srbiji i Crnoj Gori u četvrtak predala prosvjednu notu zbog fizičkog napada na dvojicu svojih diplomata u srijedu navečer, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

U priopćenju se navodi kako je pomoćnik ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Damir Kušen u četvrtak veleposlaniku Srbije i Crne Gore u Hrvatskoj Radivoju Cvetićaninu predao prosvjednu notu u povodu fizičkog napada na zamjenika veleposlanika i prvog tajnika veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu, koji se dogodio u srijedu navečer.

U prosvjednoj noti MVPEI-a, hrvatska strana, između ostalog, izražava oštar prosvjed zbog napada i zahtijeva cjelovitu informaciju o poduzetom.

U priopćenju se ističe kako hrvatska strana u prosvjednoj noti "očekuje da počinitelji napada budu što prije otkriveni i kažnjeni, te traži puno jamstvo za sigurnost djelatnika Veleposlanstva Republike Hrvatske u Srbiji i Crnoj Gori".

Veleposlanik Cvetićanin je izrazio žaljenje zbog nemilog događaja i uvjerenost da će se poduzeti sve kako bi počinitelji bili otkriveni i kažnjeni, kaže se u priopćenju MVPEI-a.

Dvojica diplomata hrvatskog Veleposlanstva u Beogradu fizički su napadnuti u srijedu navečer u beogradskom naselju Senjak, u kojemu su rezidencije više diplomata, potvrdila je u četvrtak za Hinu glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Srbije Dragana Kajganić.

Dvojica diplomata, zamjenik veleposlanika Branislav Lončar i prvi tajnik Boris Herceg napadnuti su dok su kasno navečer sjedili u službenom automobilu s diplomatskim pločicama, ispred zgrade u ulici Sanje Živanović kod broja 34. Četvorica napadača fizički su nasrnuli na automobil u kojem su sjedili, a jedan od napadača uspio je razbiti staklo i zadati nekoliko lakših udaraca Hercegu, koji je sjedio na mjestu vozača.

Policija je pristigla na mjesto događaja nekoliko minuta nakon napada, stigavši na poziv jednog od dvojice napadnutih, rekla je Kajganić. U trenutku dok je policija stizala, napadači su pobjegli.

Prema njezinim riječima, Herceg je lakše ozlijeđen, a za napadačima se intenzivno traga. Postoji opis dvojice od njih i policija, kako je rečeno, čini sve da im uđe u trag.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙