FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat traži ocjenu ustavnosti izmjena Zakona o okupljanju

ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS)uputili su u četvrtak Ustavnom sudu prijedlog za ocjenu ustavnostiizmjena Zakona o javnom okupljanju kojima su zabranjeni prosvjedi naMarkovu trgu.
ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) uputili su u četvrtak Ustavnom sudu prijedlog za ocjenu ustavnosti izmjena Zakona o javnom okupljanju kojima su zabranjeni prosvjedi na Markovu trgu.

Ne možemo se pomiriti sa zabranom okupljanja na Markovu trgu jer nezadovoljni ljudi imaju pravo iskazati svoje mišljenje pred Vladom i Hrvatskim saborom, istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik NHS-a Krešimir Sever.

Okupljanje nije zabranjeno zbog sigurnosnih razloga, kako tvrdi Vlada, već isključivo zato da se nezadovoljnici maknu s Markova trga, ustvrdio je Sever.

Istodobno nisu zabranjene posjete turističkih skupina, promet vozilima niti vjenčanja u crkvi Sv. Marka, a tamo se potencijalni teroristi mogu lakše infiltrirati nego u skupine prosvjednika, smatra Sever.

Zabranom se zadire u ustavno pravo građana na javno okupljanje i mirni prosvjed, te krše odredbe Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, kao i UN-ova Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima, ocjenjuju u NHS-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙