FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika podržao je danas najavu ministra obrane Berislava Rončevića da će Vlada preispitati postojeći sustav vojne obveze, i to zbog načina na koji se angažiraju civilni ročnici. Sindikat u priopćenju ocjenjuje da su civilni ročnici postali ozbiljna prepreka za privremeno i stalno zapošljavanje ne samo u državnim tijelima, nego i nevladinim organizacijama, koje ih novače čak i putem oglasa. Po saznanjima sindikata, u 89 vrsta pravnih osoba civilni vojni rok danas služi 8.760 civilnih ročnika, od kojih mnogi i u državnim tijelima.

ZAGREB - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) i Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) u današnjim su priopćenjima prosvjedovali protiv najavljenih poskupljenja vode i odvoza smeća, te uvođenja mjesečne naknade za odvoz glomaznog otpada u Zagrebu. Nezavisni hrvatski sindikati drže neshvatljivim da cijena vode u Zagrebu u roku pet godina poraste 100 posto, te predlaže da se novac koji nedostaje Čistoći i Vodoopskrbi i odvodnji namakne rebalansom gradskoga proračuna. U otvorenom pismu koje su uputili zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, Nezavisni hrvatski sindikati i Udruga radničkih sindikata Hrvatske, pozvaju ga da odustane od najavljenih poskupljenja, čime bi poslao jasnu poruku da s razumijevanjem skrbi o interesima građana.

ZAGREB - Centar za komparativnohistorijske i interkulturne studije Zavoda za hrvatsku povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu organizira od 19. do 22. siječnja u Zagrebu međunarodni znanstveni skup "Pamćenje i historija u Srednjoistočnoj Europi". Sudionici skupa, znanstvenici različitih disciplinarnih usmjerenja, iz petnaest europskih zemalja, u svojim će prilozima ispitati suodnos historije, pamćenja, identiteta i moći te analizirati razne oblike kulturnoga i socijalnog pamćenja te strategije zaborava na području Srednjoistočne Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙