FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovan Organizacijski odbor WFC-a 2006

OSIJEK, 17. siječnja 2006. (Hina) - U Osijeku je večeras osnovanOrganizacijski odbor Svjetskog prvenstva u športskom ribolovu "WFC2006 Osijek" koje će se pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskogodbora i u organizaciji Hrvatskog športskog ribolovnog saveza održatiu Osijeku od 4. do 12. lipnja.
OSIJEK, 17. siječnja 2006. (Hina) - U Osijeku je večeras osnovan Organizacijski odbor Svjetskog prvenstva u športskom ribolovu "WFC 2006 Osijek" koje će se pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i u organizaciji Hrvatskog športskog ribolovnog saveza održati u Osijeku od 4. do 12. lipnja.

Za predsjednika Organizacijskog odbora od 40 članova izabran je osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, a među članovima su predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, osječki gradonačelnik Anto Đapić i predsjednik osječkog Gradskog vijeća Branimir Glavaš. Izvršni direktor je Damir Tretinjak, dopredsjednik HŠRS-a i član Svjetske federacije športskog ribolova.

Osječko-baranjska županija osigurala je za natjecanje 550.000 kuna, Grad Osijek 250.000 kuna, a općina Bilje 200.000 kuna. Branimir Glavaš je istaknuo da će Organizacijski odbor u roku od 60 dana osigurati još milijun kuna.

"Biti domaćinom najprestižnijeg svjetskog natjecanja u športskom ribolovu" veliko je priznanje Svjetske ribolovne konfederacije koja ima 350 milijuna članova, istaknuo je, među ostalim, Krešimir Bubalo.

Gosti će doći iz 35 zemalja, a natjecanje će se održati na Staroj Dravi u Bilju.

Domaćini su Športsko-ribolovno društvo "Drava" Osijek, Savez športskih ribolovnih udruga Osječko-baranjske županije, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Odluku o pokroviteljstvu Svjetskog prvenstva u športskom ribolovu u Osijeku Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora donijelo je na svojoj jučerašnjoj sjednici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙