FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Platini uručio Markoviću orden Vitez nacionalnog reda

ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog nogometnogsaveza (HNS) Vlatko Marković dobio je izuzetno priznanje. Francuskipredsjednik Jacques Chirac je prvom čovjeku hrvatskog nogometadodijelio orden Vitez nacionalnog reda, koji mu je danas u rezidencijifrancuskog veleposlanika na Tuškancu uručio velikan svjetskog nogometai dopredsjednik Francuskog nogometnog saveza, Michel Platini.
ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković dobio je izuzetno priznanje. Francuski predsjednik Jacques Chirac je prvom čovjeku hrvatskog nogometa dodijelio orden Vitez nacionalnog reda, koji mu je danas u rezidenciji francuskog veleposlanika na Tuškancu uručio velikan svjetskog nogometa i dopredsjednik Francuskog nogometnog saveza, Michel Platini.

Marković je dobio orden za izuzetne zasluge u promicanju nogometa u Francuskoj i svijetu. "Vlatko je srčani Hrvat i zaljubljenik u Francusku. Nogometni jezik je univerzalan, a ti su karijeru gradio izvan regionalnih dijalekata," kazao je Platini svom prijatelju, te se potom osvrnuo na sportski put predsjednika HNS-a.

"Hvala ti sve što su učinio za nogomet," kazao je na koncu legendarni francuski nogometaš, te uručio Markoviću orden.

Vidno uzbuđen i sretan, predsjednik HNS-a se zahvalio na velikom priznanju naglasivši kako voli Francusku iz više razloga, a jedan od najvećih je što je hrvatska reprezentacija 1998. godine u toj zemlji osvojila treće mjesto na svjetskom prvenstvu i ostvarila svoj najveći uspjeh.

"Ovo mi je jedan od najsretnijih dana u mojoj nogometnoj karijeri," zaključio je Marković.

Svečanosti u rezidenciji francuskog veleposlanika u Hrvatskoj, Francoisa Saint-Puala na zagrebačkom Tuškancu prisustvovali su brojni uglednici iz političkog, sportskog i javnog života Hrvatske. Veliki trenutak u karijeri Vlatka Markovića svojim dolaskom su uveličali ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar - Kitarović, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, ministar financija Ivan Šuker, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, bivši predsjednici Hrvatskog nogometnog saveza Nadan Vidošević i Branko Mikša, hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar, bivši "vatreni" Zvonimir Boban i Dražen Ladić, te mnogi drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙