FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

ZAGREB - Ivan Ljubičić bit će igrač-izbornik Davis Cup reprezentacije Hrvatske na dvoboju 1. kola Svjetske skupine protiv Austrije u Grazu (10-12. veljače), jednoglasna je odluka Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza (HTS) održane u ponedjeljak u Zagrebu. Ljubičić je spremno prihvatio ulogu igrača-izbornika, suglasan je bio i Mario Ančić s kojim smo razgovarali, dok je Ančić konktaktirao sa Ivom Karlovićem, koji se također složio sa odlukom, kazao je predsjednik HTS-a Radimir Čačić, dodavši kako će najbolji hrvatski tenisač sam odlučiti tko će sjediti na izborničkoj stolici kada on bude igrao. Upravni odbor je ocijenio kako se svakako morala izbjeći situacija da na izborničkoj stolici protiv Austrije sjedi netko tko nije bio dosad sa ekipom koja je Hrvatskoj donijela Davis Cup. Čačić je kazao kako će 21. siječnja čelnici HTS-a još jednom razgovarati sa Goranom Ivaniševićem, a ako ti razgovori urode plodom i Ivanišević pristane biti izbornikom, wimbledonski pobjednik će voditi hrvatsku vrstu u dvoboju protiv Austrije. Ivanišević svakako ima jednoglasnu podršku Saveza i igrača, dodao je Čačić, koji je kao glavne krivce za nesporazume na relaciji HTS - Ivanišević - Nikola Pilić okrivio novinare.

ZAGREB - Danas je u Hrvatskom nogometnom savezu održan kompjutorski ždrijeb kojim je određen redoslijed osoba koje imaju pravo kupnje ulaznica za utakmice na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Za ulaznice utakmica hrvatske reprezentacije pristiglo je ukupno 107.239 prijava, a oni koji su u ždrijebu imali najviše sreće bit će putem elektronske pošte obaviješteni o tome na koji način mogu iskoristiti svoje pravo i postati vlasnicima karata. Koorinator za ulaznice za SP u HNS-u Nikša Martinac izvijestio je o uvjetima koje svaka prijava mora ispunjavati kako bi bila valjana:

"Na svakoj prijavi moraju biti unešeni točni brojevi hrvatske putovnice. Ukoliko taj uvjet nije ispunjen, prijava će se smatrani nevažećom. Zatim, svaki od dobitnika ulaznica mora u roku od tri dana od primitka obavijesti platiti ulaznice i to na onoj internetskoj stranici na kojoj je i podnio prijavu. U slučaju da to ne učini, gubi pravo na kupnju ulaznica i njegovo mjesto zauzima sljedeći na listi prijava", rekao je Martinac.

Ulaznice će iz Njemačke u Hrvatsku stići tek u svibnju, te će na svakoj ulaznici biti ime i prezime vlasnika. Promjenu imena i prezimena vlasnika ulaznice može odobriti samo Organizacijski odbor SP-a, a za to se, prema Martincu, treba imati "debeli razlog".

ZAGREB - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) u ovoj godini financira čak 46 trenera u Hrvatskoj, što je najveći broj u povijesti i dokaz dobroga stručnoga rada, ali i stabilnoga financijskog stanja HOO-a, kazao je nakon 18. sjednice Vijeća HOO-a predsjednik Zlatko Mateša. Nakon utvrđivanja liste trenera i prikupljanja ponuda nacionalnih sportskih saveza, od kojih je svaki Savez mogao nominirati najviše trojicu, ukupno 46 trenera podijeljeno je u tri kategorije - vrhunski treneri za razdoblje od 2005. do 2008., kvalitetni treneri i treneri sportaša mlađih dobnih kategorija. Liste nisu posve konačne i podložne su promjenama, pa će tako među vrhunskim trenerima svakako biti i novi izbornici teniske Davis Cup i košarkaške reprezentacije. Vijeće HOO-a utvrdilo je Pravilnik o sufinanciranju organizacije velikih sportskih natjecanja u Hrvatskoj, a svaki Savez moći će dobiti pomoć HOO-a samo za jednu međunarodnu priredbu u godinu dana. Također, određeni su i rasponi, pa će HOO maksimalno moći dodijeliti 300.000 kuna i to za Svjetska prvenstva, dok su ostale kategorije ispod te svote.

LJUBLJANA - Hokejaši zagrebačkog Medveščaka su u prvoj utakmici četvrtfinala međunarodne Interlige izgubili na gostovanju kod ZM Olimpije sa 1-3 (0-0, 0-1, 1-2). Pogodak za Zagrepčane postigao je Kos. Druga utakmica igra se već u utorak, ponovno u Ljubljani. U polufinale će se plasirati momčad koja prva stigne do dvije pobjede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙