FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO financira 46 trenera u Hrvatskoj

ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) uovoj godini financira čak 46 trenera u Hrvatskoj, što je najveći broju povijesti i dokaz dobroga stručnoga rada, ali i stabilnogafinancijskog stanja HOO-a, kazao je nakon 18. sjednice Vijeća HOO-apredsjednik Zlatko Mateša.
ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) u ovoj godini financira čak 46 trenera u Hrvatskoj, što je najveći broj u povijesti i dokaz dobroga stručnoga rada, ali i stabilnoga financijskog stanja HOO-a, kazao je nakon 18. sjednice Vijeća HOO-a predsjednik Zlatko Mateša.

Nakon utvrđivanja liste trenera i prikupljanja ponuda nacionalnih sportskih saveza, od kojih je svaki Savez mogao nominirati najviše trojicu, ukupno 46 trenera podijeljeno je u tri kategorije - vrhunski treneri za razdoblje od 2005. do 2008., kvalitetni treneri i treneri sportaša mlađih dobnih kategorija. Liste nisu posve konačne i podložne su promjenama, pa će tako među vrhunskim trenerima svakako biti i novi izbornici teniske Davis Cup i košarkaške reprezentacije.

Vijeće HOO-a utvrdilo je Pravilnik o sufinanciranju organizacije velikih sportskih natjecanja u Hrvatskoj, a svaki Savez moći će dobiti pomoć HOO-a samo za jednu međunarodnu priredbu u godinu dana. Također, određeni su i rasponi, pa će HOO maksimalno moći dodijeliti 300.000 kuna i to za Svjetska prvenstva, dok su ostale kategorije ispod te svote.

Prihvaćen je i prijedlog dopredsjednika HOO-a Stojka Vrankovića o uvođenju posebnih sikaznica za članove Kluba hrvatskih olimpijaca s kojima će moći nazočiti svim sportskim natjecanjima u Republici Hrvatskoj.

Vijeće je i potvrdilo odluke o izboru najuspješnijih hrvatskih sportaša i ekipa u 2005., te dobitnike Nagrade HOO-a Matija Ljubek koje će biti dodijeljene večeras na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙