FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS: peticiju za pravedan mirovinski sustav dosad potpisalo 20.000 radnika

SPLIT, , 30. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatske udrugesindikata (HUS) Ozren Matijašević izjavio je danas da je HUS-ovupeticiju za pravedan mirovinski sustav dosad potpisalo više od 20.000radnika u zagrebačkim tvrtkama.
SPLIT, , 30. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević izjavio je danas da je HUS-ovu peticiju za pravedan mirovinski sustav dosad potpisalo više od 20.000 radnika u zagrebačkim tvrtkama.

Osim zahtjeva da se za izračun mirovine uzme u obzir deset najpovoljnijih uzastopnih godina, peticijom se traži i ukidanje privilegiranih dužnosničkih mirovina, te izjednačavanje mirovina ostvarenih do 1. siječnja 1999. i onih nakon toga datuma.

Matijašević je na konferenciji za novinare ustvrdio da je peticija već polučila uspjeh jer je premijer Ivo Sanader zajamčio sindikatima da će Vlada pokrenuti ozbiljnu reformu mirovinskog sustava, o čemu će sindikalne čelnike izvijestiti na sastanku najavljenom za srijedu.

Ako Sanader ne ispuni obećanje, odnosno ako se ne ispune tri uvjeta za pravedan mirovinski sustav, akciji potpisivanja peticije priključit će se i druge sindikalne središnjice, a potpisivat će se i u tvrtkama u kojima ne djeluje HUS-ov sindikat, te na trgovima svih većih gradova, rekao je Matijašević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙