FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek i Đakovo: HDZ-ovu peticiju protiv poskupljenja potpisao velik broj građana

OSIJEK/ĐAKOVO, 24. siječnja 2006.(Hina) - Protekli je tjedan više od10.000 Osječana potpisalo peticiju protiv poskupljenja komunalnihusluga, koju je organizirao osječki HDZ na 11 mjesta, izvijestio jeDragan Kovačević, predsjednik osječkoga Gradskog odbora HDZ-a nadanašnjoj konferenciji za novinare.
OSIJEK/ĐAKOVO, 24. siječnja 2006.(Hina) - Protekli je tjedan više od 10.000 Osječana potpisalo peticiju protiv poskupljenja komunalnih usluga, koju je organizirao osječki HDZ na 11 mjesta, izvijestio je Dragan Kovačević, predsjednik osječkoga Gradskog odbora HDZ-a na današnjoj konferenciji za novinare.

Velik broj potpisnika najbolje govori što građani o tome misle, kazao je Kovačević, dodavši kako će s oporbenim vijećnicima od gradske vlasti koja je dopustila poskupljenja zahtijevati da se opozove ta odluka.

Od 1. siječnja u Osijeku je odvoz smeća poskupio za 22,94 posto, voda za 22 posto i gradski prijevoz za 15 posto.

Politički tajnik GO-a HDZ-a Josip Škorić istaknuo je kako "oni koji su četiri godine bili u nadzornim odborima pojedinih gradskih tvrtaka, i koji su sada enormno povisili cijene, licemjerno govore kako je razlog poskupljenja slabo poslovanje i ostalo kad su za svoj rad u tim odborima primali i naknadu".

Direktor osječke podružnice Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako se umjesto poskupljenja cijene vode za kućanstva moglo racionalno organizirati poslovanje.

I u Đakovu je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik GO HDZ-a Jozo Širić kazao da je peticiju protiv poskupljenja komunalnih usluga i vode te uvođenja desetpostotnog prireza u Đakovu potpisalo gotovo 4000 građana. Odlukom gradske vlasti, koju obnaša koalicija SDP-a, HNS-a i HSS-a, Đakovčani od 1. siječnja plaćaju 16 posto skuplju vodu, 30 posto skuplji odvoz smeća i 28 posto skuplju komunalnu naknadu. Također, od 1. siječnja uveden je prirez od 10 posto.

HDZ peticijom i njezinim rezultatima, rekao je Širić, ne kani rušiti gradsku vlast, nego ju pozvati da ukine poskupljenje vode, prepolovi poskupljenje smeća, da cijenu industrijske vode vrati ne samo na staru nego da ju i smanji, a da prirez, ako ga već ne ukine, svakako prepolovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙