FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagorcima nova cesta; prekida se potpisivanje peticije

KRAPINA, 20. siječnja 2006. (Hina) - Zahvaljujući dugotrajnimnastojanjima Krapinsko-zagorske županije i peticiji građana, uMinistarstvu mora, turizma, prometa i razvitka jučer je postignutasuglasnost o izgradnji usporedne ceste Zabok - Krapina, rekla je danasna konferenciji za novinare zagorska županica Vlasta Hubicki koja jedanas prekinula akciju prikupljanja potpisa.
KRAPINA, 20. siječnja 2006. (Hina) - Zahvaljujući dugotrajnim nastojanjima Krapinsko-zagorske županije i peticiji građana, u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka jučer je postignuta suglasnost o izgradnji usporedne ceste Zabok - Krapina, rekla je danas na konferenciji za novinare zagorska županica Vlasta Hubicki koja je danas prekinula akciju prikupljanja potpisa.

Županica je naglasila da je dogovorena i obnova dviju županijskih cesta: Velika Ves - Švaljkovec i Švaljkovec - Grdenci - Lug Zabočki. Po riječima zamjenika županice za gospodarstvo Zorka Vidičeka, usporedna cesta bit će državna, a gradit će je Hrvatske ceste i to smjerom od industrijske ceste u Zaboku do čvora Krapina, iza naplatnih kućica, gdje će se spajati sa Zagorskom magistralom i autocestom.

Gradnja usporedne ceste stajat će oko 100 milijuna kuna, a njezin se dovršetak planira početkom 2008. Nakon što su danas nešto poslije 12 sati u Uredu županice zaprimili potpisanu promemoriju s jučerašnjeg sastanka, županica Hubicki službeno je prekinula organizirano potpisivanje peticije.

Na inicijativu Županijskog poglavarstva, naime, u 21 zagorskom gradu i općini u ponedjeljak je počelo skupljanje potpisa za besplatno korištenje autoceste Zagreb - Macelj, na dionici od Zaboka do Krapine, sve do gradnje usporedne ceste. Peticiju je u četiri dana potpisalo oko 10 tisuća građana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙