FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Židovski naseljenici napuštaju tržnicu u Hebronu

HEBRON, 30. siječnja 2006. (Hina/AP) - Židovski naseljenici koji suprije četiri godine zauzeli tržnicu u palestinskom gradu Hebronu uponedjeljak su najavili da će je napustiti sami, izbjegavajućipotencijalno nasilni sukob s tisućama vojnika koji su spremni uklonitiih na silu.
HEBRON, 30. siječnja 2006. (Hina/AP) - Židovski naseljenici koji su prije četiri godine zauzeli tržnicu u palestinskom gradu Hebronu u ponedjeljak su najavili da će je napustiti sami, izbjegavajući potencijalno nasilni sukob s tisućama vojnika koji su spremni ukloniti ih na silu.

Izrael je prihvatio isprazniti tržnicu i obližnju zajednicu Amonu u skladu s obvezom prema SAD da ukloni sve nedopuštene naseljeničke ispostave na Zapadnoj obali, koje Palestinci i međunarodna zajednica tumače kao začetak budućih naselja.

Izraelski Vrhovni sud u nedjelju je odbio posljednji zahtjev naseljenika da se prekine evakuacija iz Hebrona, što je omogućilo da se provede akcija nasilnog iseljavanja, koju je u utorak trebalo provesti sedam tisuća pripadnika izraelske vojske i policije. No naseljenici su pristali na odlazak nakon što su dobili jamstva da će se moći vratiti ako se pravnom revizijom utvrdi da je imovina židovska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙