FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Katsav: Izrael želi izbjeći eskalaciju sukoba s Palestincima

JERUZALEM, 30. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Izrael želi izbjeći"eskalaciju" sukoba s Palestincima, ali mirovne "smjernice" moraju sepoštivati, rekao je izraelski predsjednik Moshe Katsav u ponedjeljaknakon sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel koja boravi udvodnevnom posjetu Izraelu i Zapadnoj obali.
JERUZALEM, 30. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Izrael želi izbjeći "eskalaciju" sukoba s Palestincima, ali mirovne "smjernice" moraju se poštivati, rekao je izraelski predsjednik Moshe Katsav u ponedjeljak nakon sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel koja boravi u dvodnevnom posjetu Izraelu i Zapadnoj obali.

Katsav je rekao da je siguran kako palestinski predsjednik Mahmud Abas, čiji je Fatah na izborima prošlog tjedna poražen od islamističkog pokreta Hamasa, ima moć i utjecaj kako bi zaštitio interese Palestinaca.

Izrael je nakon palestinskih izbora najavio da neće pregovarati s Hamasom ako se taj islamistički pokret ne razoruža, ne prihvati prethodne palestinske sporazume s Izraelom i ne odustane od politike uništenja židovske države. S time se suglasila i Merkel nakon sastanka s prijelaznim izarelskim premijerom Ehudom Olmertom u nedjelju navečer.

Merkel bi se kasnije u ponedjeljak trebala sastati s Abasom.

Ona je odbila sastati se s predstavnicima Hamasa unatoč njihovim zahtjevima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙