FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: zabraniti zastupnicima Hamasa slobodno kretanje

JERUZALEM, 28. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Izrael neće dopustitizastupnicima islamskog pokreta Hamas, koji je pobijedio napalestinskim parlamentarnim izborima, slobodno kretanje između Zapadneobale i pojasa Gaze, izjavio je u subotu dužnosnik izraelskogministarstva obrane.
JERUZALEM, 28. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Izrael neće dopustiti zastupnicima islamskog pokreta Hamas, koji je pobijedio na palestinskim parlamentarnim izborima, slobodno kretanje između Zapadne obale i pojasa Gaze, izjavio je u subotu dužnosnik izraelskog ministarstva obrane.

"Nema nikakvog razloga da Izrael izda propusnice za palestinske dužnosnike koji pripadaju organizaciji koja poziva na uništenje Izraela", kazao je za izraelski radio Amos Gilad, savjetnik ministra obrane Shaoula Mofaza.

Na pitanje što bi se moglo dogoditi Khaledu Mechaalu, šefu Hamasa u egzilu ako se pokuša vratiti na palestinske teritorije, Gilad je odgovorio da će "on biti odmah uhićen u slučaju da uđe u neku od zona pod izraelskom kontrolom".

Međutim, izraelski dužnosnik nije rekao što bi se moglo dogoditi Mechaalu ako uđe na pojas Gaze kroz terminal Rafah kojeg kontroliraju Palestinci i Egipat.

Palestinske novine "Al Quds" je u petak objavio da bi Khaled Machaal mogao idući tjedan doći na pojas Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙