FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael zadovoljan europskim stajalištem o Iranu

JERUZALEM, 13. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Izrael je u petak izraziozadovoljstvo stajalištem europske trojke koja je zatražilainvolviranje Vijeća sigurnosti UN-a kako bi spriječili Iran daproizvede nuklearno oružje.
JERUZALEM, 13. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Izrael je u petak izrazio zadovoljstvo stajalištem europske trojke koja je zatražila involviranje Vijeća sigurnosti UN-a kako bi spriječili Iran da proizvede nuklearno oružje.

"Izrael je zadovoljan odlukom da se to pitanje iznese New Yorku", kazao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Mark Regev.

"Razumijemo da postoji sve jači međunarodni konsenzus oko činjenice da treba postaviti Teheran pred jasan izbor: ili će taj režim prekinuti svoj program nuklearnog naoružanja, ili će dovesti u opasnost odnose s međunarodnom zajednicom", dodao je on.

Skupina E3, odnosno Njemačka, Francuska i Velika Britanija, odlučila je u četvrtak prekinuti pregovore s Iranom i zatražiti izvanredan sastanak vijeća guvernera IAEA-e, koji bi taj predmet trebao predstaviti Vijeću sigurnosti UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙