FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Brigade mučenika al-Aqse više neće poštivati primirje

GAZA, 31. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Brigade mučenika Al-Aqse,oružane skupine povezane s Fatahom palestinskog čelnika Mahmuda Abasa,obznanile su u subotu da se više ne smatraju obveznima pridržavatiprimirja sa Izraelom koje je na snazi godinu dana, a istječu u subotuu ponoć.
GAZA, 31. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Brigade mučenika Al-Aqse, oružane skupine povezane s Fatahom palestinskog čelnika Mahmuda Abasa, obznanile su u subotu da se više ne smatraju obveznima pridržavati primirja sa Izraelom koje je na snazi godinu dana, a istječu u subotu u ponoć.

"Objavljujemo da se više ne smatramo obveznima pridržavati primirja i pozivamo sve naše baze na spremnost za zadavanje udaraca na položaje okupatora i na izvođenje samoubilačkih atentata na cijelom izraelskom teritoriju", objavile su Brigade Al-Aqse u priopćenju.

Primirje od godinu dana je dogovoreno u Kairu pod okriljem Egipta krajem 2004..

Ta objava se zbiva tri tjedna nakon objave predsjednika političkog ureda radikalne palestinske skupine Hamas Khaleda Mechaala koji je rekao da njegova skupina neće produžiti sporazum o primirju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙