FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadrolinija: dvosatni štrajk upozorenja od 30. siječnja do 3. veljače

RIJEKA,27. siječnja 2006.(Hina) - Dvosatni štrajk upozorenja radnika"Jadrolinije" provodit će se od 30. siječnja do 3. veljače, po plovnimpodručjima i prema dnevnom rasporedu koji je danas na konferenciji zanovinare obznanio Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH).
RIJEKA,27. siječnja 2006.(Hina) - Dvosatni štrajk upozorenja radnika "Jadrolinije" provodit će se od 30. siječnja do 3. veljače, po plovnim područjima i prema dnevnom rasporedu koji je danas na konferenciji za novinare obznanio Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH).

Povjerenica SPH u "Jadroliniji" Marica Njegovan rekla je da će radnici "Jadrolinije" započeti štrajk 30. siječnja kada će obustaviti promet, odnosno provesti dvosatni štrajk i održati prosvjede u lukama Rijeci, Meragu i Porozini.

Prema rasporedu, prvi će prosvjed biti održan u riječkoj luci, ispred broda "Liburnija" na Rivi Boduli, od 9,30 do 11,30 sati. U tom razdoblju iz luke Rijeke neće isploviti brodovi "Liburnija", "Marko Polo", "Judita" i "Karolina".

U lukama Žigljen i Zadar promet će na dva sata biti obustavljen 31. siječnja, a u lukama Šibenik i Biograd 1. veljače.

Brodovi koji isplovljavaju iz Splita, Drvenika i Makarske na dva će sata prekinuti plovidbu 2. veljače, a brodovi koji isplovljavaju iz Dubrovnika i Orebića obustavit će promet 3. veljače.

Početak i završetak štrajka označit će brodske sirene u svakoj luci.

Radnici "Jadrolinije" okupit će se u navedenim lukama prema najavljenoj satnici štrajka te s transparentima na kojima će iznijeti razloge štrajka. Osnovni je razlog štrajka neslaganje s Konačnim prijedlogom Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu koji je nedavno upućen u saborsku proceduru.

Na svim šalterima agencija u kojima se prodaju brodske putničke karte bit će izvješen letak s natpisom "Danas je štrajk", a svaki će putnik dobiti po letak u kojemu će, uz zamolbu za strpljenjem, biti naveden razlog održavanja štrajka.

U agencijama gdje ima više šaltera za prodaju karata bit će otvoren šalter za informacije i polovica šaltera za izdavanje karata, a agencije, gdje je samo jedan šalter, neće prodavati putne karte.

Na svim brodovima "Jadrolinije" u vrijeme štrajka bit će izvješeni transparenti s natpisom "Štrajk", a na bokovima nekoliko brodova i veliki transparenti s natpisom "SOS za radnike Jadrolinije".

Na upit novinara hoće li SPH nakon štrajka upozorenja organizirati i "pravi" štrajk, Njegovan je kazala da će Sindikat i nadalje ukazivati na probleme i propuste, ali da ako predloženi Zakon Sabor ipak prihvati, nažalost više neće biti razloga za prosvjede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙