FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovori o izbjegavanju štrajka londonskog metroa završili bez dogovora

LONDON, 28. prosinca 2005. (Hina/AP) - Obnovljeni pregovori izmeđusindikata i uprave londonskog metroa koji su za cilj imali spriječitištrajk u podzemnoj željeznici u srijedu su okončani bez dogovora.
LONDON, 28. prosinca 2005. (Hina/AP) - Obnovljeni pregovori između sindikata i uprave londonskog metroa koji su za cilj imali spriječiti štrajk u podzemnoj željeznici u srijedu su okončani bez dogovora.

Neuspjeh neformalnih razgovora unatoč brojnim susretima dviju strana znači da Londonu prijete dva 24-satna štrajka, od kojih jedan treba početi na staru godinu. Sindikat je rekao da je spreman otkazati štrajk zaposlenih na postajama podzemne željeznice ako uprava povuče novi raspored smjena odnosno radnog vremena i radnih mjesta zaposlenika.

Uprava međutim kaže da su rasporedi bili dio dogovora već postignutog sa sindikatom zaposlenih u podzemnoj željeznici (RMT) i najavljuje da je spremna razgovore nastaviti u četvrtak uz pomoć vijeća za pomirbu. Međutim, kaže uprava, nije sigurno hoće li se razgovoru odazvati RMT. Članovi sindikata najavili su štrajkove 31. prosinca i 8. siječnja u znak prosvjeda zbog planiranih izmjena radnih sati i rasporeda radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙