FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kašnjenja zbog štrajka u londonskoj podzemnoj željeznici

LONDON, 9. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Milijuni svakodnevnihputnika u ponedjeljak u Londonu kasne zbog štrajka u podzemnojželjeznici koji traje već drugi dan.
LONDON, 9. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Milijuni svakodnevnih putnika u ponedjeljak u Londonu kasne zbog štrajka u podzemnoj željeznici koji traje već drugi dan.

No odluka sindikata željezničara, pomoraca i transportnih radnika (RMT) o obustavi rada zbog neslaganja s novom raspodjelom radnih mjesta izaziva ipak samo ograničene prekide u radu metroa, tvrdi uprava.

Tisuće radnika londonske podzemne željeznice u nedjelju su počele drugi štrajk u mjesec dana, u znak prosvjeda protiv novoga rasporeda radnih mjesta.

"RMT-ov štrajk ima minimalan utjecaj na rad londonske podzemne željeznice. U vrijeme najgušćega jutarnjeg prometa manje od deset posto postaja bilo je zatvoreno zbog štrajka. Većina naših radnika normalno radi", objavila je uprava metroa.

Prema tom priopćenju, štrajk koji je počeo u nedjelju u 18.30, zatvorio je samo 24 od 275 postaja podzemne. Na svim linijama, tvrdi uprava, vlakovi normalno prometuju osim na liniji Northern gdje neslužbeni štrajk u spremištu vlakova u Mordenu izaziva velika kašnjenja.

Uprava moli putnike da planiraju putovanje i da na web stranicama podzemne pogledaju najnovije podatke.

Sindikat RMT objavio je da bi gradonačelnik Londona Ken Livingstone morao pokušati obnoviti pregovore kako bi završile nesuglasice. Taj sindikat smatra kako novi radni raspored ugrožava sigurnost jer smanjuje broj ljudi na postajama.

No, direktor londonske podzemne željeznice Mike Brown kaže da neće biti otpuštanja, a da će zaposlenici biti premješteni s prodaje karata na javnosti izloženija mjesta.

"Prije godinu dana postignut je dogovor koji su obje strane pozdravile. Londonska podzemna željeznica drži se toga dogovora", rekao je.

Glavni tajnik RMT-a Bob Crow kaže da bi sukob, ne završi li, mogao eskalirati. Prema njegovim riječima, sindikat bi od kraja mjeseca mogao poduzeti daljnje korake, što bi moglo voditi i do potpunoga zatvaranja mreže.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙