FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: lučki radnici za ponedjeljak najavili štrajk

SPLIT, 12. siječnja 2006. (Hina) - Lučki radnici splitske Trajektneluke najavili su danas na tiskovnoj konferenciji štrajk koji će početiu ponedjeljak i potrajat će dok "Jadrolinija" ne podmiri 7,9 milijunakuna duga Luci za komunalne usluge te ukrcaj i iskrcaj putnika ivozila.
SPLIT, 12. siječnja 2006. (Hina) - Lučki radnici splitske Trajektne luke najavili su danas na tiskovnoj konferenciji štrajk koji će početi u ponedjeljak i potrajat će dok "Jadrolinija" ne podmiri 7,9 milijuna kuna duga Luci za komunalne usluge te ukrcaj i iskrcaj putnika i vozila.

Predsjednik Štrajkaškog odbora lučkih radnika Duško Dadić rekao je da se "unatoč zauzimanju ministra Božidara Kalmete predsjednik Uprave "Jadrolinije" Slavko Lončar oglušio o zahtjev za podmirenje višegodišnjeg duga Trajektnoj luci".

Dadić je ustvrdio da je "Jadrolinija" umjesto podmirenja duga podnijela protutužbu zbog preplaćenih naknada za lučke usluge što je, po Dadićevim riječima, reketiranje.

Lučki radnici okupit će se u ponedjeljak u 10 sati u splitskoj luci, a cilj je, onemogućiti opskrbu "Jadrolinijinih" brodova vodom i strujom, te uskraćenjem usluga ukrcaja i iskrcaja putnika i vozila prisiliti toga brodara da podmiri dug, najavio je Dadić.

Trajektna luka inače ima prvenstvenu koncesiju za obavljanje tih djelatnosti i za korištenje objekata i infrastrukture na području te luke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙