FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lučki radnici najavili štrajk upozorenja

SPLIT, 15. siječnja 2006. (Hina) - Lučki radnici splitske Trajektneluke najavili su za ponedjeljak prosvjedni skup, odnosno, štrajkupozorenja kojim Jadroliniju žele prisiliti na podmirenje duga odgotovo osam milijuna kuna za usluge ukrcaja i iskrcaja vozila ipružanje komunalnih usluga, potvrdio je predsjednik Sindikata lučkihradnika Trajekte luke Duško Dadić.
SPLIT, 15. siječnja 2006. (Hina) - Lučki radnici splitske Trajektne luke najavili su za ponedjeljak prosvjedni skup, odnosno, štrajk upozorenja kojim Jadroliniju žele prisiliti na podmirenje duga od gotovo osam milijuna kuna za usluge ukrcaja i iskrcaja vozila i pružanje komunalnih usluga, potvrdio je predsjednik Sindikata lučkih radnika Trajekte luke Duško Dadić.

Ako se dug ne podmiri u razumnog roku, Dadić najavljuje i potpunu obustavu pružanja usluga Jadrolinijim trajektima koji pristaju u toj luci.

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta prošloga je tjedna potvrdio da Trajektna luka ima otvorena potraživanja prema Jadroliniji koje se moraju podmiriti, no poručio je i kako "nema razloga za blokadu trajekata".

"Time se očito žele isporovocirati određene stvari, no, primjena tako radikalnih metoda nije rješenje", ustvrdio je.

Unatoč tome Dadić tvrdi kako je Jadrolinija imala nekoliko godina za isplatu duga, na što se oglušila pokušavajući kupiti vrijeme podnošenjem protutužbe zbog pretplaćenih naknada za dobivanje lučkih usluga.

Budući da je Vrhovni sud zatražio ponavljanje sudskog postupka, koji može potrajati i godinama, lučki su radnici odlučili na ovaj način prisiliti Jadroliniju na plaćanje duga, kazao je Dadić.

Obustavom pružanja usluga u svibnju prošle godine uspjeli su naplatiti potraživanja od kompanije "Blue Line International", u vlasništvu splitskog SEM-a.

Splitska Trajekna luka, čiji je većinski vlasnik privatna Imex banka, nositelj je prvenstvene 12-godišnje koncesije za obavljanje djelatnosti i korištenje objekata infrastrukture na lučkom području splitske Trajektne luke.

Koordinator 3. plovnog područja Jadrolinije u Splitu Ante Mrvica kazao je kako sutra ne očekuje poteškoće u odvijanju prometa u Trajektnoj luci, jer riječ je o štrajku upozorenja koji bi, prema njegovim informacijama, trebao potrajati jedan sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙