FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London, Nigerija i Bill Gates pokreću plan protiv tuberkuloze

DAVOS, 27. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Velika Britanija, Nigerija iamerički milijarder Bill Gates najavili su u petak u Davosu pokretanjevelikog plana borbe protiv tuberkuloze kojim bi se spasilo 14 milijunaživota tijekom sljedećeg desetljeća, za ukupni iznos od 56 milijardidolara.
DAVOS, 27. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Velika Britanija, Nigerija i američki milijarder Bill Gates najavili su u petak u Davosu pokretanje velikog plana borbe protiv tuberkuloze kojim bi se spasilo 14 milijuna života tijekom sljedećeg desetljeća, za ukupni iznos od 56 milijardi dolara.

Taj iznos je trostruko veći od iznosa koje je od sada predviđala inicijativa Stop tuberkulozi, partnerstvo 400 organizacija, za borbu protiv te bolesti od koje je u cijelom svijetu umrlo 5.000 ljudi, prema priopćenju objavljenom u sklopu Svjetskog gospodarskog foruma.

Na konferenciji za novinare se Bill Gates, suosnivač Microsofta obvezao da će povećati doprinos svoje Humanitarne zaklade sa 300 sadašnjih milijuna na 900 milijuna dolara do 2015. godine.

Kada bude u potpunosti financiran Svjetski plan zaustavljanja tuberkuloze će moći posvetiti 47 milijardi dolara za tretiranje 50 milijuna osoba i 9 milijardi za istraživanja. Četrdeset posto iznosa trebale bi pružiti zemlje G8 i drugi donatori, a 60 posto zemlje zahvaćene tuberkulozom.

Britanski ministar financija Gordon Brown i nigerijski predjsednik Olusegun Obasanjo uputili su poziv za pružanje priloga, posebice zemljama G8.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙