FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak Strawa i Erdogana

ANKARA, 26. siječnja 2006. (Hina/AP) - Britanski ministar vanjskihposlova Jack Straw sastao se u četvrtak s turskim premijerom RecepomTayyipom Erdoganom s kojim je razgovarao o obnovljenoj turskojinicijativi da se riješi ciparsko pitanje koje prijeti narušavanjemizgleda Turske da se priključi EU-u.
ANKARA, 26. siječnja 2006. (Hina/AP) - Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw sastao se u četvrtak s turskim premijerom Recepom Tayyipom Erdoganom s kojim je razgovarao o obnovljenoj turskoj inicijativi da se riješi ciparsko pitanje koje prijeti narušavanjem izgleda Turske da se priključi EU-u.

Straw se sastao s Erdoganom u zračnoj luci u Ankari prije odlaska turskog premijera za Davos u Švicarskoj gdje će sudjelovati na svjetskom gospodarskom forumu.

Straw bi se tijekom dana trebao sastati s turskim ministrom vanjskih poslova Abdulahom Gullom.

Turska je u utorak predložila otvaranje svojih luka ciparskim brodovima u zamjenu za ukidanje ekonomskih ograničenja za ciparske Turke. Taj su prijedlog odmah odbacili čelnici ciparskih Grka.

No, Erdogan je u četvrtak inzistirao na tome da bi ciparski Grci trebali shvatiti turski prijedlog ozbiljno. "Želimo vidjeti neke pozitivne korake i s druge strane", rekao je Erdogan nakon sastanka sa Strawom. "Mi smo za pravedno i trajno rješenje. U suprotnom, to nema smisla", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙