FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak bliskoistočnog mirovnog "Kvarteta" u ponedjeljak

NEW YORK, 26. siječnja 2006. (Hina/DPA) - Dužnosnici Ujedinjenihnaroda, Europske unije, Rusije i Sjedinjenih Država sastat će se uponedjeljak u Londonu kako bi razgovarali o najnovijem razvojudogađaja na Bliskom istoku, nakon pobjede Hamasa na palestinskimparlamentarnim izborima, rekao je glasnogovornik UN-a u četvrtak.
NEW YORK, 26. siječnja 2006. (Hina/DPA) - Dužnosnici Ujedinjenih naroda, Europske unije, Rusije i Sjedinjenih Država sastat će se u ponedjeljak u Londonu kako bi razgovarali o najnovijem razvoju događaja na Bliskom istoku, nakon pobjede Hamasa na palestinskim parlamentarnim izborima, rekao je glasnogovornik UN-a u četvrtak.

Glavni tajnik UN-a Kofi Annan nazočit će sastanku "Kvarteta" na kojem su ranije znali sudjelovati ministri vanjskih poslova SAD-a i Rusije, te visoki predstavnici EU-a, rekao je glasnogovornik Stephane Dujarric.

Annan je u svojoj izjavi rekao da će "Kvartet" razgovarati o rezultatima palestinskih izbora na kojima je pobijedila islamistička organizacija Hamas.

"Kvartet" je bio odgovoran za izradu tzv. mirovnih smjernica, čiji je cilj okončati izraelsko-palestinski sukob i ustanoviti palestinsku državu koja bi mirno živjela pored Izraela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙