FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV: Petrom preuzima sve aktivnosti u Rumunjskoj, Bugarskoj te SiCG

ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Austrijska naftna i plinskakompanija OMV prenijela je svoje poslovanje u Rumunjskoj, Bugarskoj teSrbiji i Crnoj Gori (SiCG) na svoju rumunjsku podružnicu Petrom,priopćila je u srijedu ta kompanija.
ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Austrijska naftna i plinska kompanija OMV prenijela je svoje poslovanje u Rumunjskoj, Bugarskoj te Srbiji i Crnoj Gori (SiCG) na svoju rumunjsku podružnicu Petrom, priopćila je u srijedu ta kompanija.

Petrom je tako preuzeo od OMV Refining&Marketinga 99,9 posto tvrtki OMV Romania Mineraloel, OMV Bulgarien EOOD i OMV Jugoslavija, odnosno 178 benzinskih servisa u Rumunjskoj, Bugarskoj, te SiCG uz pripadajuće poslovanje.

"Ta transakcija predstavlja značajan korak koji dodatno ojačava Petromovu poziciju. Želimo razviti Petrom od vodećeg proizvođača nafte i plina u potpuno integriranu naftnu i plinsku kompaniju jugoistočne Europe, te tako ustanoviti čvrstu bazu za Petromov održivi razvoj", kazao je predsjednik izvršnog odbora OMV-a Wolfgang Ruttenstorfer.

Dodao je da će Petrom služiti kao središte OMV grupe u jugoistočnoj Europi te da će novi aranžman olakšati nabavu pružajući izravni pristup rumunjskim rafinerijama.

U 2004. tri navedene tvrtke imale su prihod od 425 milijuna eura, dok je njihova tržišna vrijednost procijenjena na 234,4 milijuna eura. OMV ima u Rumunjskoj 73 benzinska servisa s VIVA trgovinama, u Bugarskoj 74 servisa i skladište goriva u Sofiji, a u Jugoslaviji 31 servis također s VIVA trgovinama.

OMV ističe da se njegov branding na benzinskim servisima neće mijenjati, kao ni pravni obrasci tvrtki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙