FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EUFOR sklopio sporazum sa SCG o slobodnom prolazu kroz taj teritorij

MOSTAR, 25. siječnja 2006. (Hina) - Europske vojne snage u BiH (EUFOR)su potvrdile da su nedavno s vlastima državne zajednice Srbije i CrneGore potpisale sporazum kojim se odobrava slobodan prolaz snagaEUFOR-a kroz teritorij Srbije i Crne Gore u slučaju eventualnogizbijanja napetosti na Kosovu.
MOSTAR, 25. siječnja 2006. (Hina) - Europske vojne snage u BiH (EUFOR) su potvrdile da su nedavno s vlastima državne zajednice Srbije i Crne Gore potpisale sporazum kojim se odobrava slobodan prolaz snaga EUFOR-a kroz teritorij Srbije i Crne Gore u slučaju eventualnog izbijanja napetosti na Kosovu.

Zamjenik glasnogovornika EUFOR-ove multinacionalne operativne skupine za jugoistočni sektor Thomas Dijol rekao je u srijedu na konferenciji za novinare kako je svrha ovog sporazuma sklopljenog sa SiCG angažiranje snaga EUFOR-a iz BiH radi pomoći međunarodnim mirovnim snagama na Kosovu u slučaju potrebe.

"EUFOR ima postrojbe koje se u svega nekoliko sati mogu razmjestiti bilo gdje u jugoistočnom dijelu Europe radi uspostave sigurnosti u toj regiji", rekao je Dijol. On je osjetio kako je sličan sporazum sa vlastima SiCG imao bivši SFOR, čiji mandat je u BiH prije godinu dana preuzeo EUFOR.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙