FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: dvije osobe privedene zbog ilegalne trgovine cigaretama

OSIJEK,25. siječnja 2006.(Hina) - Dvojica mađarskih državljanaprivedena su u Istražni centar osječkoga Županijskoga suda zbogosnovane sumnje u izbjegavanje carinsko nadzora, a u njihovim vozilimapronađeno je više od 3500 kutija cigareta, izvijestila je danasosječko-baranjska Policijska uprava.
OSIJEK,25. siječnja 2006.(Hina) - Dvojica mađarskih državljana privedena su u Istražni centar osječkoga Županijskoga suda zbog osnovane sumnje u izbjegavanje carinsko nadzora, a u njihovim vozilima pronađeno je više od 3500 kutija cigareta, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.

Jučer oko 12 sati na graničnom prijelazu Batina, u posebno izrađenim pregradnim šupljinama u podu osobnog automobila, mađarskih registracijskih oznaka, kojim je doputovao 35-godišnji mađarski državljanin, pronađeno je 1469 kutija cigareta sa zaštitnom markicom Ministarstva financija Srbije i Crne Gore (SiCG).

Provedenim prekršajnim postupkom osječke Carinarnice osumnjičenom su, u korist RH, oduzete cigarete i spomenuto vozilo, naplaćena mu je kazna od 5000 kuna, a 35-godišnji mađarski državljanin je, uz kaznenu prijavu, priveden u Istražni centar osječkog Županijskog suda.

Jučerašnjom pretragom osobnog automobila mađarskih registracijskih oznaka, na istom graničnom prijelazu, kojim je u RH doputovao 29-godišnji mađarski državljanin, u dvostrukom dnu vozila pronađene su 2094 kutije raznih cigareta, s markicom Ministarstva financija SiCG.

Uz novčanu kaznu od 5000 kuna osumnjičeniku su oduzete cigarete i vozilo, a on je, uz kaznenu prijavu za izbjegavanja carinskog nadzora, priveden u Istražni centar osječkoga Županijskoga suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙