FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaczynski pozvao papu Benedikta XVI. u Poljsku

ZAGREB/VATIKAN, 26. siječnja 2006. (Hina) - Poljski predsjednik LechKaczynski u četvrtak je u Vatikanu, kamo je stigao u svoj prvislužbeni posjet u inozemstvu, i formalno pozvao papu Benedikta XVI. daposjeti Poljsku.
ZAGREB/VATIKAN, 26. siječnja 2006. (Hina) - Poljski predsjednik Lech Kaczynski u četvrtak je u Vatikanu, kamo je stigao u svoj prvi službeni posjet u inozemstvu, i formalno pozvao papu Benedikta XVI. da posjeti Poljsku.

Boravak u Poljskoj pružio bi poglavaru Katoličke crkve, Nijemcu, prigodu za simboličan posjet bivšem nacističkom logoru smrti Auschwitzu, piše agencija dpa.

Benedikt XVI., nasljednik Ivana Pavla II., ranije je u intervjuu za poljsku televiziju dao do znanja da bi rado posjetio domovinu svojeg prethodnika koji je umro u travnju.

"Obnavljam vam poziv da posjetite Poljsku", kazao je Kaczynski, kojemu je Vatikan prvi službeni put u inozemstvo, a prenijela talijanska agencija Ansa.

Iako još nema službene potvrde Vatikana, Benedikt XVI. mogao bi u Poljsku posjetiti u proljeće, vjerojatno od 25. do 28. svibnja.

Poljski predsjednik, koji je katolik i čvrsto podupire crkveno protivljenje pobačaju te istospolnim brakovima, stigao je u Vatikan u pratnji supruge. Teme razgovora bili su problemi Rimokatoličke crkve u Poljskoj te "napadi na kršćanstvo koji rastu među različitim skupinama u Europi", prenijela je poljska agencija PAP.

Kaczynski se u Rimu sastao i s talijanskim kolegom po dužnosti Carlom Azegliom Ciampijem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙