FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa pozvan u Auschwitz

VARŠAVA, 29. prosinca 2005. (Hina/AP) - Poljska rimokatolička crkvapozvla je papu Benedikta XVI. da tijekom boravka u Poljskoj u svibnjuposjeti bivši nacistički logor smrti Auschwitz, izjavio je u četvrtakglasnogovornik poljske biskupske konferencije.
VARŠAVA, 29. prosinca 2005. (Hina/AP) - Poljska rimokatolička crkva pozvla je papu Benedikta XVI. da tijekom boravka u Poljskoj u svibnju posjeti bivši nacistički logor smrti Auschwitz, izjavio je u četvrtak glasnogovornik poljske biskupske konferencije.

Krakowski nadbiskup Stanislaw Dziwisz, dugogodišnji pomoćnik pokojnog pape Ivana Pavla II., pozvao je Benedikta XVI. da posjeti Auschwitz i još dva grada povezana sa životom njegova prethodnika, Krakow i Wadowice, rekao je glasnogovornik Robert Necek.

Njemačke vlasti sagradile su Auschwitz na jugu Poljske kada su okupirale tu zemlju tijekom Drugog svjetskog rata. Oko 1.5 milijun ljudi, većinom Židova, umrlo je između 1940. i 1945. godine u plinskim komorama ili uslijed neljudskih uvjeta života u logoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙