FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodaje se Papina kuća

VARŠAVA, 3. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Rodna kuća pape Ivana PavlaDrugog u južnom dijelu Poljske koju je na prodaju ponudio američkivlasnik postala je zanimljiva dvojici potencijalnih kupaca, izjavio jeodvjetnik vlasnika Miroslaw Kleber.
VARŠAVA, 3. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Rodna kuća pape Ivana Pavla Drugog u južnom dijelu Poljske koju je na prodaju ponudio američki vlasnik postala je zanimljiva dvojici potencijalnih kupaca, izjavio je odvjetnik vlasnika Miroslaw Kleber.

Radi se o jednoj poljskoj tvrtki i o jednoj privatnoj osobi iz južnog dijela Poljske, dodao je Kleber.

Kuću, u kojoj je Karol Wojtyla rođen 18. svibnja 1920. godine i gdje je živio prvih 18 godina prije nego se preselio u Krakow, na prodaju je dao nasljednik bivših vlasnika Ron Balamuth.

Poljski su mediji početkom prosinca pisali kako se za tu kuću, u kojoj je sada smješten muzej s predmetima koji su pripadali Ivanu Pavlu i njegovoj obitelji, traži milijun dolara.

Odvjetnik vlasnika je rekao da su se potencijalni kupci obvezali da će zadržati "vjerski karakter kuće" u skladu sa željom Rona Balamutha.

Kako je pak kazao gradonačelnik Wadowica, gdje se kuća nalazi, Stanislaw Kotarba "svi se slažu da je potrebno zadržati muzej Ivana Pavla Drugog u rodnoj mu kući".

Muzej osnovan 1984. godine prima trenutačno i do 5.000 posjetitelja dnevno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙