FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa istaknuo Božju vjernost Izraelu

RIM, 6. siječnja 2006. (Hina) - Papa Benedikt XVI. u petak je, tijekomhomilije na misi koju je predvodio u bazilici svetog Petra prigodomsvečanosti Bogojavljanja, istaknuo Božju vjernost Izraelu koja jeprema kršćanskom poimanju doživjela svoj vrhunac u Kristu.
RIM, 6. siječnja 2006. (Hina) - Papa Benedikt XVI. u petak je, tijekom homilije na misi koju je predvodio u bazilici svetog Petra prigodom svečanosti Bogojavljanja, istaknuo Božju vjernost Izraelu koja je prema kršćanskom poimanju doživjela svoj vrhunac u Kristu.

Kao dvjema stranama iste medalje Papa je nazvao s jedne strane vjernost Boga Izraelu i s druge otkrivenja nežidovima. Samo bi površno gledano, kazao je Papa, te dvije strane mogle djelovati kao suprotnosti. "Svjetlo koje obasjava narode", istaknuo je Papa, kreće iz Izraela.

Istodobno je Papa naglasio i "misionarsku dimenziju" Crkve. Njezin je zadatak osvijetliti svijet "svjetlom Krista".

"Bogojavljanje je misterij svjetla, simbolički naznačenoga zvijezdom koja je vodila Tri kralja na njihovu putu", rekao je Papa. "Svjetlo koje na Božić sja u noći osvjetljavajući spilju u Betlehemu, gdje ostaju u tihom obožavanju Marija, Josip i pastiri, danas ponovno sja i pokazuje se svima", rekao je Papa istaknuvši kako je "pravi izvor svjetlosti, sunce koje izvire odozgo, Krist. Misterij Božića, svjetlost Krista osvjetljava zemlju".

Međutim, upozorio je Benedikt XVI., kršćani moraju biti svijesni da njihove mogućnosti nisu neograničene. Crkva jest sveta, ali je tvore muškarci i žene sa svojim ograničenjima i greškama, poručio je papa Benedikt XVI.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙