FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa pozvao na mir u svijetu

VATIKAN, 1. siječnja 2006. (Hina/AP) - Papa Benedikt XVI. upozorio jeu nedjelju da terorizam, nihilizam i fanatični fundamentalizam prijetesvjetskom miru i pozvao je sve ljude, kao i vlade i institucije, da ihzajednički pokušaju pobijediti.
VATIKAN, 1. siječnja 2006. (Hina/AP) - Papa Benedikt XVI. upozorio je u nedjelju da terorizam, nihilizam i fanatični fundamentalizam prijete svjetskom miru i pozvao je sve ljude, kao i vlade i institucije, da ih zajednički pokušaju pobijediti.

Tijekom mise u bazilici Sv. Petra u Vatikanu povodom Nove godine, koja koincidira s katoličkim Svjetskim danom mira, Papa je rekao da je vjera u Boga potrebna kako bi se proširio mir.

"Postaje još važnije nego ikad zajednički raditi na miru kad se suočavamo sa situacijama nepravde i nasilja koji se nastavljaju pojavljivati u različitim dijelovima svijeta", rekao je Papa.

Nove i najopasnije prijetnje miru su, po Papi, "terorizam, nihilizam i fanatični fundamentalizam".

Stoga je pozvao međunarodne organizacije, prije svega Ujedinjene narode, da preuzmu odgovornost u jačoj promidžbi pravde, solidarnosti i mira u svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙