FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa poziva na obranu prava migranata

RIM, 15. siječnja 2006. (Hina) - Papa Benedikt XVI. u nedjelju jetijekom angelusa pozvao na pobjedu nad diskriminacijom migranataističući kako je socijalna integracija svih vrsta migranata uvijekteška.
RIM, 15. siječnja 2006. (Hina) - Papa Benedikt XVI. u nedjelju je tijekom angelusa pozvao na pobjedu nad diskriminacijom migranata ističući kako je socijalna integracija svih vrsta migranata uvijek teška.

Obraćajući se sa svog prozora tisućama vjernika okupljenih na Trgu svetog Petra, Papa je govorio u povodu dana posvećenog migracijama koje mogu biti, kako je rekao, tajne ili legalne, prisilne ili dobrovoljne, motivirane traženjem zaposlenja ili učenjem.

Migracije su znak vremena, istaknuo je Papa, upozorivši da se globalne migracije, iako stvaraju probleme, svejedno moraju prihvatiti jer razvijaju toleranciju i poštivanje drugih kultura i uvjerenja.

"Crkva je pozvana prihvatiti najpozitivnije aspekte koje taj 'znak vremena' donosi sa sobom", naglasio je Papa i pozvao na "pobjedu nad svakim oblikom diskriminacije, nepravde i nepoštivanja ljudskog bića, jer se Božji lik zrcali u svakom čovjeku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙