FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordna proizvodnja mostarskog Aluminija

MOSTAR, 4. siječnja 2006. (Hina) - Mostarski Aluminij u 2005. proizveoje 120.000 tona aluminija i legura, što je za 30 posto većaproizvodnja nego u prijeratnim godinama, a lani je ostvaren izvozvrijedan 375 milijuna konvertibilnih maraka.
MOSTAR, 4. siječnja 2006. (Hina) - Mostarski Aluminij u 2005. proizveo je 120.000 tona aluminija i legura, što je za 30 posto veća proizvodnja nego u prijeratnim godinama, a lani je ostvaren izvoz vrijedan 375 milijuna konvertibilnih maraka.

Te je podatke na današnjoj konferenciji za novinare iznio generalni direktor te tvrtke Mijo Brajković.

Ujedno je upozorio je kako je dalji razvoj tvrtke ugrožen zbog poskupljenja električne energije u BiH.

Od cijene struje ovisi da li će Aluminij moći krenuti u prvu fazu izgradnje nove elektrolize, u čijim bi se pogonima proizvodilo dodatnih 15.000 tona aluminija.

Brajković je zamjerio državi, kao i trima elektroprivredama u BiH, što vode zasebne politike tvrdeći da se s povećanjem cijene električne energije i ugrožavanjem gospodarskih subjekata pokušavaju pokriti drugi socijalni problemi.

Pozvao je državne institucije da stimuliraju proizvodnju i izvoz time što će omogućiti prihvatljivu cijenu električne energije za gospodarstvo.

Brajković je potvrdio kako je s Tvornicom lakih metala (TLM) iz Šibenika krajem prošle godine sklopljen novi ugovor za 2006. godinu o poslovnoj suradnji vrijedan 110 milijuna dolara.

Prema tom će ugovoru Aluminij u 2006. godini isporučiti TLM-u 50.000 tona aluminija i aluminijskih legura.

Nagovijestio je i kako će sa TLM-om, koji je 12-postotni vlasnik mostarske tvrtke, ući u nove poslovne projekte u Šibeniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙