FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS traži sastanak s čelnicima Vlade o crnoj metalurgiji

ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS)zatražila je danas žuran sastanak s premijerom Ivom Sanaderom ipotpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom o restrukturiranju iprivatizaciji crne metalurgije.
ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) zatražila je danas žuran sastanak s premijerom Ivom Sanaderom i potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom o restrukturiranju i privatizaciji crne metalurgije.

HUS u pismu Sanaderu izražava nezadovoljstvo Polančecom jer još uvijek nije održao sastanak s predstavnicima sindikata iako je to dogovoreno još lani u srpnju.

Sindikalni čelnici žele od potpredsjednika Vlade dobiti cjelovite informacije o aktivnostima Vlade u restrukturiranju i privatizaciji crne metalurgije - sisačke i splitske željezare, restrukturiranju brodogradnje, privatizaciji Ine, Croatia osiguranja i TLM-a, te općenito o strategiji razvoja hrvatskog gospodarstva.

Nakon što je Polančec izjavio da će se provoditi ubrzana privatizacija Željezare Sisak i Željezare Split, u vezi čega će se objaviti i javni natječaj, HUS je uputio zahtjev za održavanjem sastanka na tu temu, no nije dobio nikakav odgovor.

Vlada je 1. prosinca osnivala povjerenstvo za izradu Prijedloga nacionalnog programa restrukturiranja hrvatske brodogradnje, čiji je član i predsjednik HUS-a Ozren Matijašević, no do danas nije održan nikakav sastanak povjerenstva, što je neprimjereno s obzirom na brojne probleme s kojima je brodogradnja opterećena, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙