FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: Vlakovođa osumnjičen za tešku nesreću

PODGORICA, 26. siječnja 2006. (Hina) - U četvrtak će biti pokopana iposljednja od 45 žrtava teške željezničke nesreće koja se uponedjeljak dogodila nedaleko od Podgorice kad se vlak s više od 300putnika srušio u kanjon Morače, a vlakovođi je određen pritvor.
PODGORICA, 26. siječnja 2006. (Hina) - U četvrtak će biti pokopana i posljednja od 45 žrtava teške željezničke nesreće koja se u ponedjeljak dogodila nedaleko od Podgorice kad se vlak s više od 300 putnika srušio u kanjon Morače, a vlakovođi je određen pritvor.

U četvrtak je umrla i 45. žrtva nesreće - beba, rođena nekoliko sati nakon nesreće bila je dva dana u kritičnom stanju. Beba je, kazali su liječnici, još u majčinom trbuhu dobila teške ozljede glave i od rođenja je bila na aparatu za umjetno disanje.

Više od 100 osoba oporavlja se u podgoričkim klinikama, u teškom stanju je 30-ak ozlijeđenih a 12 ih se nalazi na intenzivnoj njezi.

Pomoć stiže sa svih strana a na žiro račun Fonda solidarnosti do sada je uplaćeno oko dva milijuna eura.

Istražni sudac Osnovnog suda u Podgorici Zoran Radović odredio je pritvor od 30 dana vlakovođi Slobodanu Drobnjaku (46) koji je osumnjičen da je počinio teško djelo protiv sigurnosti u prometu.

Drobnjakova braniteljica, odvjetnica Dragana Vujović izjavila je novinarima da je vlakovođa dao isti iskaz istražnom sucu kao i policiji odnosno da je ponovio da je poduzeo sve mjere kako bi osigurao da se vlak sam ne pokrene, nakon što ga je morao zaustaviti na jednoj nizbrdici zbog prekida dovoda električne energije.

"Drobnjak misli da je riječ o velikom kvaru, jer nije normalno da vlak krene nakon svih poduzetih mjera. Ispričao je da ne zna kolika je bila brzina, možda i 200 na sat", kazala je odvjetnica i dodala da je Drobnjak izjavio da mu je žao što je ostao živ.

U upravi javnog poduzeća Željeznice Crne Gore od prvoga dana izjavljuju da je nepobitno da je ljudski čimbenik glavni uzrok nesreće. Kažu da je vlak, iako 20 godina star, bio ispravan te da je na njemu izvršen redovan remont sredinom prošle godine.

Rezultati istrage o uzroku nesreće koju vodi profesor beogradskog Fakulteta za promet Milan Marković trebali bi biti objavljeni za desetak dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙